Upíři, vlkodlaci a jiné strašidelné příběhy

Český název: Upíři, vlkodlaci a jiné strašidelné příběhy
Žánr: literatura světová – horor
Autor: antologie
Nakladatelství: Československý spisovatel, 2014
Počet stran: 302

Stručný obsah knihy:
Tajuplné příběhy, zjevení, hypnóza, nadpřirozené síly, neviditelné bytosti, upíři, vlkodlaci, mesmerický proces, jenž zastavuje smrt hypnotizovaného, osikový kůl, boj s upírkou, neviditelné bytosti, přízraky, démoni. To vše z pera klasiků, jako je E. A. Poe, A. K. Tolstoj, G. de Maupassant, A. C. Doyle, T. G. Jackson, R. Marsh, E. Nesbitová, E. F. Benson, E. L. White, U. Daubeny.

Můj názor:
Tuto sbírku mám v knihovně od roku 2016 a pamatuji si, že jsem ji zakoupila v antikvariátu, v jakém si už nepamatuji a dost možná už je zavřený. Letos jsem se konečně ke knize dokopala, protože číst povídky pro mne v jednu chvíli bylo snazší. Přečetla jsem povídku a mohla s klidem knihu odložit, nemusela jsem přemýšlet, co bude v ději dál a ani žádné napětí mě netrápilo.

Sbírku celkově hodnotím jako průměr. Našly se povídky, které mě uchvátily, ale také ty které mě vůbec neoslovily. Pokud máte v plánu se do knihy pustit, očekávejte spíše různé strašidelné bytosti kromě upírů a vlkodlaků… těch tam bylo jako šafránu.

Úryvek:
Zbořená ruina byla odstraněna a sir Thomas doufal, že nádherná socha snad mohla uniknout zkáze. Bylo to však zvláštní. Třebaže pečlivě prozkoumali a zaevidovali každičký úlomek zdiva, nenašla se jediná stopa po nějaké alabastrové postavě, ba ani po náhrobku komtesy Alianory.

Str. 99, Lady z Rosemountu – Thomoas Graham Jackson

4 odpovědi na “Upíři, vlkodlaci a jiné strašidelné příběhy”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.